Investicijski fijasko JPMorgan Chasea istražuje i FBI

INVESTICIJSKI fijasko jedne od najvećih američkih banaka, JPMorgan Chasea, težak dva milijuna dolara, istražuje i FBI. Kako prenosi CNN, direktor FBI-ja Robert Muller potvrdio je da je otvorena preliminarna istraga u slučaju ogromnog investicijskog gubitka JPMorgan Chasea.

Zašto se u ovaj slučaj upleo i FBI, zasad nikome nije jasno, jer navodno nema naznaka da je bilo kriminalnih radnji. Jamie Dimon, izvršni direktor JPMorgan Chasea, izvijestio je javnost kako su gubici uzrokovani "pogreškama, aljkavošću i lošim procjenama". Dimon je priznao kako je kompanija počinila ogromnu pogrešku: "Ovo je strašna pogreška. U ovom poslu se nadate da su male i da ih je malo. Ova je daleko prevelika".

Grešku prva "glavom platila" jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta

Prva na "listi za odstrel" zbog investicijskog fijaska našla se jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta - glavna direktorica za investicije JPMorgan Chasea, 55-godišnja Ina Drew. Najavu da Drew odlazi sa čelne pozicije u ponedjeljak su i službeno potvrdili iz JPMorgan Chasea, objavivši kako nakon više od 30 godina rada u kompaniji Drew "odlazi u mirovinu". Budući da su se mediji raspisali o dijeljenju otkaza glavnim krivcima za investicijski fijasko, iz JPMorgan Chasea su poručili: "Njen veliki doprinos našoj kompaniji ne bi trebao biti zasjenjen posljednjim događajima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.