Interpol traži djevojčice Samru i Sabinu: Na Facebooku tvrde da su otišle boriti se u Siriju

Foto: Interpol

PRIJE osam dana iz svojih su domova u Beču nestale 16-godišnja Samra Kesinović i 15-godišnja Sabina Selimović. Inter je za njima raspisao žute potjernice, a njihov nestanak povezuje se s odlaskom u rat u Siriju.

Djevojke su iz obitelji koje su kao izbjeglice iz BiH pobjegle u Austriju, a one su tamo i rođene. Njihovi roditelji prve su informacije o tome gdje bi djevojke mogle otići dobili preko Facebooka. Na njihovim je profilima objavljeno kako su one otišle u "sveti rat". Njihovi roditelji sumnjaju da iza tih poruka stoje njihove kćeri. Vlasti smatraju da su djevojke na prijevaru odvedene iz Austrije. Smatraju i da su se djevojke vjenčale te da žive u domovima svojih supruga, piše Daily Mail.

Roditelji djevojčica tvrde kako su djevojke nedavno krenule u lokalnu džamiju koju vodi radikalni imama Ebu Tejma. Prema nekim izvještajima, njihovi očevi krenuli su u potragu za njima.

U novijim objavama na Facebooku objavljene su fotografije na kojima su djevojke okružene osobama koje nose oružje. "Smrt je naš cilj", stoji u jednoj objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.