HSS: Ministre Liniću, zategnite ručnu, izgubili ste svaku vezu sa stvarnošću!

Screenshot: YouTube

HRVATSKA seljačka stranka u priopćenju se obratila ministru financija Slavku Liniću, kritizirajući ga zbog najave novog rasta PDV-a.

"Problem Hrvatske Vlade je u tome što ministar poreznik vozi par mjeseci ispred ministara iz gospodarskih sektora. U svojoj zahuktalosti ministar Linić izgubio je svaku vezu sa stvarnošću. Svoje kolege iz gospodarskih sektora (obrt, poduzetništvo, poljoprivreda) ne može natjerati da se pokrenu, a ne može više ni čekati s obzirom na to da je njegov posao punjenje proračuna. Velikim gospodarskim subjektima ništa ne smije. I što mu preostaje? Udariti po obrtnicima, seljacima, malim poduzetnicima, i po svima onima koji već odavno nose teret punjenja proračuna, svim građanima.

Ministre Liniću, zar stvarno nitko u Vladi nema nikakvu suvislu ideju? Je li Vlada imalo svjesna u kakvom položaju su građani i društvo u cjelini?

Povećanje PDV-a na osnovne živežne namirnice ne donosi nikakvu korist, ono je štetno za građane, a samim time i za državu koja bi trebala o građanima brinuti, a ne ih guliti. Veće bi efekte postigli da ste na svu hranu smanjili PDV. Građani bi imali veću kupovnu moć pa ne bi trebali ići u kupnju preko granice. Sigurni smo kako bi radije u Hrvatskoj kupovali hrvatske proizvode i na taj način pripomagali očuvanju i ono malo preostale hrvatske proizvodnje i preostalih radnih mjesta. Efekt u proračunu bi u konačnici bio isti, ako ne i barem malo bolji", stoji u priopćenju HSS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.