HRT ukinuo "Sliku Hrvatske"!

Screenshot: HRT

EMISIJA "Slika Hrvatske" uklonjena je s programa HRT-a, potvrdila je za Index glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

Kontroverzna emisija se, prema odluci glavnog urednika Deana Šoše, više neće emitirati u sklopu programa hrvatskog javnog servisa.

Šoša je, kako doznajemo, Vidović Krišto pismeno obavijestio o ukidanju emisije, a zakazao je s njom i sastanak kako bi o svemu porazgovarali "oči u oči". No, čini se da Vidović Krišto nema namjeru olako odustati od borbe, te je zaštitu navodno već zatražila i od Programskog vijeća HRT-a.

Hoće li biti kakvih dodatnih sankcija za voditeljicu i urednicu emisije Karolinu Vidović Krišto, za sada nije poznato. S Prisavlja doznajemo da o tome tek treba odlučiti HRT-ova pravna služba.

 


 

"Slika Hrvatske" ukinuta je zbog emisije na temu "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?", koja je izazvala veliku buru u javnosti.  Vidović Krišto u emisiji je pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma "The Kinsey Syndrome" u kojem Christian J. Pinto, inače autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya.

HRT se odmah ispričao gledateljima emisije "Slika Hrvatske", koja se emitira za iseljenike, te priopćio kako stavovi koji su izneseni u emisji Vidović Krišto nisu stavovi HRT-a. Osim isprike gledateljima, HRT je najavio da će zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja poduzeti oštre mjere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.