HDZ s poslodavcima: "Nismo kritizirali Vladu, pričali smo o onome što nije dobro"

HDZ-ovci su danas sjesli za stol s Hrvatskom udrugom poslodavaca. Sastanak sa sindikatima odlučili su odgoditi do kraja razgovora u Vladi.

Prvi čovjek stranke Tomislav Karamarko najavio je kako će do rujna HDZ imati gotov gospodarski program, a čelnik HUP-a Ivan Miloloža istaknuo kako je ovo tek prvi u nizu razgovora koje planiraju obaviti i s ostalim parlamentarnim strankama, predsjednikom i premijerom.

"Nismo kritizirali rad Vlade. Na jedan konstruktivan način smo pričali o onom što nije dobro. Ono što nas sve zabrinjava je udarna poduzetništvo. Kroz neke mjere koje je Vlada poduzela, poduzetništvo je doživjelo veliki udarac. Inicijativa za otvaranje novih radnih mjesta, stvaranje nekih kapaciteta u Hrvatskoj je ugrožena", rekao je Karamarko.

"Svi znamo da stanje u Hrvatskoj nije dobro, ali ono nije dobro samo ovih šest mjeseci. Ono nije dobro na žalost 20 godina zbog što unutarnjih što vanjskih okolnosti. Smatramo da u ovom trenutku moramo sav i ljudski i sav drugi potencijal staviti na jedno mjesto u dobrobit svih hrvatskih građana", dodao je Miloloža.

"Nema urote protiv Vlade"

U najavi sastanka iz HUP-a su odlučno demantirali da je na djelu navodno okupljanje fronte protiv Vlade Zorana Milanovića. Čelnik Ivan Miloloža tvrdi da su sami inicirali sastanak s HDZ-om, kao i s ostatkom oporbe, ali i pozicije. Još čekaju termin sastanka s premijerom. "Sve drugo je neviđena medijsko politička kuhinja, jer tema je isključivo gospodarstvo", tvrdi Miloloža.

Rekao je da će se razgovarati o situaciji u Hrvatskoj, "njezinom utjecaju na prosperitet hrvatskog gospodarstva i ničem drugom", "Nemojte nas vezati sa sindikatima ili s nekakvom urotom protiv Vlade. Prvo smo poslali poziv predsjedniku države, premijeru i predsjedniku Sabora", kaže Miloloža.

I HDZ i Miloloža uvjeravaju da je igra slučaja što se sastaju u jeku mukotrpnih pregovora o kolektivnim ugovorima za javne službe.

"Moje jedino očekivanje je da se svi povežemo i da stavimo sve resurse na jedan kup u rješavanju gospodarskih problema. U političkoj borbi neka se političke stranke bore za glasove birača s onime čim znaju", istaknuo je Miloloža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.