Gubitak prava u ime borbe protiv terorizma: Tisuće na prosvjedu protiv špijuniranja u Washingtonu

Foto: Guliver Image/Getty Images

12 GODINA nakon što su Amerikancima ugrožena prava pod izlikom borbe protiv terorizma, tisuće ljudi okupile su se u Washingtonu na prosvjedu protiv neustavnih NSA-inih programa špijuniranje koje je otkrio zviždač Edward Snowden, javlja RT.

Tražili su povlačenje dijela tzv. Domovinskog zakona koji omogućuje narušavanje brojnih prava građana u ime borbe protiv terorizma.

Tražili su i osnivanje istražnog odbora za procjenu i izvještavanje o razmjerima špijuniranja na domaćem terenu. Žele i da javne osobe odgovorne za neustavan nadzor, odgovaraju na sudu.

Od liberala do Tea Partyja

Prosvjednici širokog spektra političkih opredjeljenja, od konzervativaca iz Tea Partyja do liberala, nosili su transparente na kojima je pisalo: "Dosta je masovnog špijuniranja", "Hvala Edwardu Snowdenu" i "Isključite Velikog brata". Prosvjed je organizirala udruga "Stop watching Us" "Prestanite nas promatrati).

Podsjećamo, Snowdenova nedavna otkrića pokazala su da je SAD pratio komunikaciju, osim desetaka tisuća Amerikanaca i stranaca, i velikih svjetskih državnika poput Angele Merkel, što je uzrokovalo veliki diplomatski skandal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.