Grad Rijeka pomaže radnicima tvrtki-kćeri 3. maja - TIBO-a i Motora i dizalica

Ilustracija: 3maj.hr

GRAD Rijeka pomoći će pri isplati zaostalih plaća radnicima TIBO-a te Motora i dizalica, tvrtkama kćerima 3. maj. Naime, zbog neplaćanja komunalne naknade Grad Rijeka tražio je i dobio od brodograđevne industrije korporativne garancije za osiguranje tog duga, a riječ je o 5 milijuna kuna koji će sada pomoći da se isplate zaostale plaće.

"Donio sam odluku o oslobađanju ovih korporativnih jamstava, odnosno pisama garancije i njihovom povratu u brodograđevnu industriju "3. maj" što je za posljedicu imalo da se ta jamstva u tom iznosu mogu iskoristiti za pozajmicu koju je uzelo brodogradilište "3. maj" i tako omogućili isplatu dijela zaostalih plaća u tvrtkama "Motori i dizalice" i TIBO", rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Dug prema gradu time se ne briše. "Dugovanje prema gradskom proračunu je i dalje ostalo. Mi ćemo njega i dalje evidentirati u nastojanju da ga se riješi prije ili kasnije bez poduzimanja mjere prisilne naplate", izjavio je Obersnel napominjući da je ovo konkretan potez Grada, i izrazio nadu da će i onaj preostali dio duga prema radnicima uskoro riješiti Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.