Glogoški obećao objaviti ratni put pa se predomislio: "Ja nemam te dokumente"

Foto: Index

"IDUĆI tjedan ću vam dostaviti podatke o svom ratnom putu i ranjavanju", izjavio je Đuro Glogoški, jedan od lidera šatorskog prosvjeda u Savskoj, na konferenciji za novinare koja je u šatoru održana 31. siječnja.

Da Glogoški održi svoje obećanje čekalo se gotovo mjesec dana. Novinare su šatordžije ponovo sazvali u četvrtak 26. veljače, te je Glogoški napokon prezentirao dio dokumenata koje je obećao pokazati javnosti.

Naime, Glogoški je novinarima podijelio samo dokumente koji svjedoče o okolnostima njegovog ranjavanja. Ratni put nije objavio pa smo ga nazvali da ga upitamo zbog čega nije održao obećanje.

"Dao sam dokumente o ranjavanju i spomenice na press konferenciji, to je sve što imam. Dokumente o ratnom putu nemam, to je sve u Ministarstvu obrane RH. Ja nisam nikad tražio od njih svoj ratni put. Vi ih tražite ako vas zanima", izjavio je Glogoški za Index.

U potvrdi o okolnostima ranjavanja koju je Glogoški pokazao novinarima stoji da je ranjen 3. siječnja 1992. godine, kada je za vrijeme izviđanja njega i njegove suborce iznenada zasula raketna paljba. Glogoški je šrapnelom teško ranjen u vratni dio kralježnice, stoji u potvrdi koju potpisuje brigadir Zlatko Burger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.