Generalu Markaču ugradili nekoliko premosnica: "Slab je, ne može se sam popeti po stepenicama"

"DOBRO se oporavlja, ali pojavile su se neke komplikacije. Još je slab i usporen te se ne može sam popeti po stepenicama", kazao je za Index odvjetnik generala Mladena Markača koji je krajem prošlog mjeseca imao operaciju u kojem mu je ugrađeno nekoliko premosnica.

Operacija je obavljena na kardiovaskularnom odjelu Sveučilišne klinike u Leidenu u Nizozemskoj, a Markača je danas uspio posjetiti njegov odvjetnik Goran Mikuličić. "Krajem prošlog mjeseca mu je izveden kompliciran operativni zahvat na otvorenom srcu. Izvedena mu je opsežna rekonstrukcija krvnih žila te su mu ugradili nekoliko premosnica", kazao nam je Mikuličić.

"Slab je i usporen"

Nizozemski liječnici smatraju da je zahvat uspješno proveden, bez komplikacija i neželjenih pojava. "Dobro se oporavlja, ali još uvijek je slab i usporen", rekao nam je Mikuličić i dodao kako je Markač vjeruje u svoj oporavak.

Podsjetimo, Mladen Markač je prvostupanjskom presudom osuđen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje. Nakon operacije je prebačen u bolnicu u zatvorskom kompleksu Scheveningen u Den Haagu. Markač se preko odvjetnika zahvalio nizozemskim i hrvatskim liječnici koji su savjetima i mišljenjem doprinijeli uspješnoj intervenciji.

U zahvalu je uključio i službenike hrvatskog veleposlanstva u Den Haagu, predstavniku katoličke župe iz Rotterdama na brizi za njegovo fizičko i duhovno stanje te brojnim prijateljima čija podrška je uvijek bila nesebična i poticajna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.