Francuski premijer: Grčkoj treba dati više vremena

FRANCUSKI premijer Jean-Marc Ayrault smatra kako se Grčkoj treba dati više vremena kako bi ispunila uvjete bailouta, odnosno dobivanja međunarodnog paketa financijske pomoći teškog 174 milijarde eura. Za razliku od Njemačke, koja inzistira na oštrom odnosu prema Ateni, Francuska smatra kako je izlazak Grčke iz eurozone neizvediv i kako bi to mogao biti "početak kraja europskog projekta".

Govoreći u intervjuu za francuski Meidapart, Ayrault je kazao: "Grčkoj možemo dati više vremena uz uvjet da se obvežu provesti sve potrebne reforme, posebice onu poreznu". Ovo je dosad najotvoreniji poziv Pariza na to da se, slikovito govoreći, uže kojeg je Ateni oko vrata zategnula Europa malo olabavi. Francuska predlaže da se Grčkoj daju dodatne dvije godine vremena za provođenje reformi.

I dok francuski predsjednik Francois Hollande o ovoj temi govori s dozom opreza, kako ne bi "nagazio" na oštre stavove njemačke kancelarke Angele Merkel, Ayrault se ne libi iskazati svoje frustracije potezima lidera eurozone, uključujući i Merkel, kad je riječ o Grčkoj te ih proziva zbog "političke slabosti" i "nedostatka vizije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.