Fikret Abdić u Zagrebu predstavio "prijedlog o preuzimanju Agrokomerca"

JUČER je u Zagrebu Fikret Abdić predstavio Aneks tri - "Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca", koji govori o ulaganjima Agrokomerca u privredu Hrvatske te obavezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja, prenosi agencija Srna.

"Vlada Federacije BiH koja ignorira pitanje Agrokomerca i ljude koji stoje iza tog privrednog kolektiva, nema budućnosti", poručio je tom prilikom te dodao: "Nemoguće je opravdati to što se dogodilo Agrokomercu. Vlada FBiH je nacionalizirala Agrokomerc i za to mora odgovarati".

Ministar financija Slavko Linić početkom travnja se u Rijeci sastao s Fikretom Abdićem, a tom prilikom mu je, kako je objavio sarajevski tjednik Slobodna Bosna, obećao pomoć hrvatske Vlade oko ponovnog pokretanja proizvodnje u Agrokomercu te ponovnog oživljavanja pogona u Hrvatskoj i BiH. Kao prioriteti su navedeni objekti u mjestu Batnoga (u općini Cetingrad) gdje se nalaze 24 farme Agrokomerca i u Maljevcu, gdje ova posrnula kompanija još uvijek u vlasništvu ima preko 400 hektara zemlje.

Podsjetimo, Abdić je početkom ožujka, nakon odslužene dvije trećine zatvorske kazne zbog ratnih zločina počinjenih na području tzv. Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, izašao iz zatvora u Puli te se odmah posvetio poslovnim obvezama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.