Europska komisija daje milijun eura za djecu pogođenu ebolom

Foto: FAH

EUROPSKA komisija osigurat će dodatnih milijun eura kako bi djeca koja su zbog ebole ostala bez roditelja ili su pogođena tom bolešću dobila obrazovanje i psihosocijalnu pomoć, prenosi predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Ta su sredstva dio iznosa od ukupno jedanaest milijuna eura koji je ove godine u okviru inicijative EU-a "Djeca mira" dodijeljen obrazovnim projektima na područjima pogođenima sukobima.

Nada za djecu pogođenu ebolom

"Djeci pogođenoj razornim posljedicama epidemije ebole moramo pružiti nadu. Približno šest milijuna dječaka i djevojčica prekinulo je školovanje. Ulaganjem u njihovo obrazovanje ulažemo u njihovu budućnost te im dajemo sredstva za izgradnju života nakon ebole", izjavio je povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides.

U zgradi Europske komisije Berlaymont postavljena je izložba fotografija kojom se ilustriraju osobne priče djece pogođene ebolom i pomoć EU-a toj djeci. Izložba ostaje otvorena do 23. rujna 2015. Priopćenje za medije dostupno je ovdje. Objavljen je i memorandum o ostalim ovogodišnjim projektima u okviru inicijative EU-a "Djeca mira".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.