Džihadisti Islamske države oteli dvije talijanske volonterke

Screenshot: Facebook

VEĆ TRI tjedna traje intenzivna potraga, u kombinaciji s diplomatskim naporima, kako bi se oslobodile dvije zarobljene talijanske volonterke, Vanessa Marzullo i Greta Ramelli, otete 1. kolovoza od strane Islamske države, javlja Corriere della Sera.

Međunarodno djelovanje odvija se na dvije fronte, prenosi Corriere della Sera. S jedne strane, zatočenici se pokušavaju osloboditi putem pregovora. S druge strane, velik dio zemalja aktivno je počeo podupirati pokrete otpora, poput kurdskog, ne bi li i na taj način zaustavili napredovanje radikalnih islamista.

Diplomatski i obavještajni izvori javljaju kako su dvije Talijanke dobro. Navodno su ih različite grupe nekoliko puta selile, i tek su na kraju pale u ruke džihadistima.

U trenutku velike napetosti, nakon ubojstva američkog novinara Jamesa Foleyja i prijetnji vezanih za sudbinu Stevena Joela Sotloffa, djevojke bi, nažalost, islamistima mogle predstavljati vrijedan "resurs".

Talijanski parlament je u srijedu odobrio slanje oružja Kurdima, a talijanski premijer Matteo Renzi avionom je otišao u Irak kako bi podržao protuterorističko djelovanje, prenosi Corriere della Sera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.