Dragica Bašić premlatila šeficu zatvora, dobila uvjetnu kaznu

DRAGICA BAŠIĆ, nekada Elez, osuđena je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu zatvora zbog napada na čuvaricu splitskog zatvora te prijetnje socijalnoj radnici u Kaštelima. Određen joj je maksimalni rok kušnje od pet godina, no Državno odvjetništvo žalit će se na presudu, jer smatraju da je, s obzirom na ranije incidente, Dragica zaslužila zatvor, a ne uvjet.

Nakon dvije gajbe piva ubio vlastitog oca i sumještanina

Dragica Bašić sestra je Ante Bašića zvanoga Zvir koji je prije četiri godine u Trolokvama u zaseoku Bašićima nakon dvije gajbe piva u pola sata ubio vlastitog oca i sumještanina s kojim je pio. 

Dragica, pak, već dobrih deset godina stalno gostuje po stranicama crne kronike. Za mužem je jurila satarom pa je dokačila policajca, poznat je i njezin bijeg iz okruženja specijalaca koji su je opkolili nakon što je iz kuće potjerala muža koji joj nije dao da gleda Latinicu s bivšom cimericom Vedranom Kalebić, suprugom poznatog splitskog dilera Željka Kalebića.

Napala čuvaricu, a nije bila ni svjesna što se događa

Dragica je čuvaricu Đuliju Katić napala u ćeliji koncem 2010. godine. Udarila ju je u glavu, uhvatila za kosu i gurnula je na metalni okvir kreveta. Do manjeg incidenta je došlo iste večeri na izlasku iz zahoda. Premda je u sukobu s Dragicom izvukla deblji kraj, čuvarica Katić je nedavno postavljena na čelo splitskog zatvora. Prije koji dan dužnost je predala bivšem šefu Uprave za zatvorski sustav Branku Peranu. 

Socijalnoj radnici Dragica je priprijetila par mjeseci nakon obračuna u zatvoru. Tražila je da porazgovara s djecom, a kada za to nije dobila dopuštenje, socijalnoj radnici zaprijetila je kako će joj se napiti krvi iz ušiju.

Dragica se na suđenju ispričala. Žao joj je za socijalnu radnicu, kaže da je bila revoltirana. U zatvoru, pak, nije ni znala što se dogodilo jer je primala pogrešnu terapiju. Sukobila se s cimericom, čuvarice se ni ne sjeća. Nakon sukoba u zatvoru odradila je tretman na Rabu, nakon kojeg je postala potpuno nova osoba. Makar je tako sudu kazala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.