Doznajemo: Polančec i ostali iz "Spicea" podigli privatnu tužbu protiv predsjednika Uprave Podravke



OPTUŽENICI u tzv. slučaju "Spice" Damir Polančec, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac, Josip Pavlović i Zoran Marković podigli su privatnu tužbu zbog kaznenog djela klevete protiv sadašnjeg predsjednika uprave Podravke Miroslava Vitkovića.

Kako doznajemo tužba je podignuta prije desetak dana, a neposredni povod za tužbu su Vitkovićeve izjave jednom dnevnom listu od 25. siječnja 2012. godine. Naime, list je objavio kako je vikend prije toga Vitković hospitaliziran u koprivničkoj bolnici sa 4,48 promila alkohola u krvi, a na upit novinara je li to istina, Vitković je kazao kako to nije istina te optužene u slučaju "Spice" prozvao da mu upravo oni podmeću kako bi ga diskreditirali kao svjedoka, (Vitković je svjedok optužbe, op.a) te da se ne bi čudio da je sve to falsificirano.

Stoga su Polančec, Marinac, Šestak, Romac, Pavlović i Marković odlučili podnijeti privatnu tužbu, jer, kako nam je kazala osoba bliska optuženicima, ne žele više trpjeti ovakve i slične neistine koje se javno objavljuju kroz razne medije. Izvor (podaci poznati redakciji), dalje nam priča kako je optuženicima prekipjelo nakon što ih se javno optužilo za podmetanje, a oni, tvrde, nemaju veze s tim.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su se "sukobili" Vitković i Polančec, naime, prošle godine Vitković je, uz još jednom Podravkinog menadžera, prijavio "svojevrsne prijetnje" od strane nekadašnjeg HDZ-ovog ministra, te je stoga Polančecu prijetio ponovni pritvor. No, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je Uskokov prijedlog da se bivšeg potpredsjednika Vlade opet pritvori zbog navodnog utjecaja na svjedoke iz afere Spice.

U razgovoru za Index Polančec je potvrdio kako je pokrenuta privatna tužba kao i da očekuje da će sudsko tijelo utvrditi istinu. Kao što je poznato Polančec i ostali optuženici iz slučaja Spice, podnijeli su i druge privatne tužbe i to protiv nakladnika pojedinih medija. Nakon što je Šestak već dobio tužbu u Varaždinu protiv Glasa Podravine, u Zagrebu nije bilo gotovo ni jednog ročišta u tužbama protiv najvećih hrvatskih nakladnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.