"Dostojanstvo" šatordžija: Desnice u zraku, neprestane psovke, uvrede i pokoja prijetnja smrću

Foto i Video: Dario Dalmacija (Index)

"ČETNICI! Partizani! Komunjare! Jugoslaveni!", samo je dio širokog repertoara s kojim su šatordžije jučer "častile" oko 150 antiprosvjednika koji se sa središnjeg zagrebačkog trga, zahvaljujući policiji, nisu uspjeli probiti do Savske 66 gdje su već 4 mjeseca stacionirane šatordžije.

> Policija dvaput blokirala prosvjednike, šatordžije ih vrijeđale i provocirale već na Trgu

> Prijetnja državnim udarom: Šatordžije se postrojili pred Milanovićevim stanom

"Što radite vi ovdje? Idite u Srbiju!", bili su česti povici prema koloni antiprosvjednika koja se kretala sa središnjeg zagrebačkog trga.  Antiprosvjednici uz sočne psovke optuživani su ne samo da žele podijeliti Hrvatsku nego i da je glavni razlog antiprosvjeda zapravo ništa ni manje nego "uništavanje Hrvatske"

Podsjetimo kako su antiprosvjednici krenuli s Trga u 14.30, no stigli su samo do Frankopanske, već tamo ih je blokirala interventna. Negdje u isto vrijeme šatordžije su krenule iz Savske prema stanu premijera Milanovića.


Oko 15.40, interventna policije propustila je antiprosvjednike, no samo do Westina. Tamo ih je opet dočekala blokada, nakon čega su antiprosvjednici odlučiti završiti današnji prosvjed.

Nikad od Hrvatske normalno društvo

"Nikad od Hrvatske normalno društvo. Ovi će nam sisat krv sljedećih 50 godina. Opozicija je nepostojeća, civilno društvo klijentelističko. Pravo civilno društvo je bez sredstava, bez organizacije i bilo kakve šanse da povedu nešto", komentar je jednog od aktivista na kraju prosvjeda.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.