Dogovorili se: Splitski HSP i HČSP zajedno na lokalne izbore

HSP I HČSP zajedno će nastupiti na lokalnim izborima u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji, potvrdio je Indexu Josip Matković, predsjednik županijskog HSP-a.

Stvar još nije formalizirana, ali nije ni daleko od toga. Koalicija pravaša u Splitu očekuje rezultate kao i na posljednjim lokalnim izborima, moguće i nešto bolje.

"Praksa je pokazala da pravaške stranke dobivaju veće povjerenje birača kada je na vlasti lijeva koalicija. Moguće da će tako biti i ovaj put. U svakom slučaju, računamo na dva gradska vijećnika i pet do šest županijskih vijećnika", kazao nam je Matković.

Kako će Karamarko pomiriti antagonizam između Ante Đapića i Ruže Tomašić

Kako će se dalje razvijati situacija na pravaškoj sceni u Splitu i okolici, nije baš najjasnije. Za sve pravaške opcije zainteresiran je HDZ, kojem je pobjeda na lokalnim izborima imperativ. Bit će to, naime, prvi test aktualnog čelništva i Tomislava Karamarka.

S pravašima će im biti posebno složena situacija, s obzirom na netrpeljivost koja vlada između Ante Đapića i Ruže Tomašić. Ako jedni budu s HDZ-om, drugi neće i obratno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.