Darovao vozilo i hodočastio: Milan Bandić proglašen prvim počasnim građaninom Podgore

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić proglašen je prvim počasnim građaninom Podgore. Načelnik Ante Miličić ne sjeća se da su ikome prije njega ukazali takvu počast. Ceremonija je održana proteklog vikenda. Bandić je Podgoranima poklonio vatrogasno vozilo vrijedno 300 tisuća kuna, a oni su mu se odužili počasnom titulom. Veze Bandića i Podgore starijeg su datuma.

Majka malog Milana iz Hercegovine vodila do Podgore pješke 58 kilometara!

Naime, gradonačelnik Zagreba je kao dječarac hodočastio u Podgoru na blagdan Svetog Vicenca, zaštitnika mjesta. Vodila ga je majka, a od njihovog sela u Hercegovini do Podgore ima čak 58 kilometara, zna načelnik Miličić.

"Jednom kada smo sreli, otkrio mi je to. Pozvali smo ga lani na blagdan Svetog Vicenca. Gradonačelnik je poslao izaslanika koji je prenio njegovu poruku da je na raspolaganju ako išta ustreba. Mi smo se sjetili da bi nam trebalo vatrogasno vozilo", kaže načelnik Podgore.

Ovaj vikend u Podgori su se tako našli i Bandić i vozilo za vatrogasce. Bandić je, kaže nam Miličić, bio počašćen titulom. Bilo mu je drago, a u govoru je podsjetio i na hodočašće u Podgoru iz mladih dana.

I SDP-ovci glasali za Bandića?

Titulu je Bandiću dodijelilo Općinsko vijeće na svečanoj sjednici. Miličić kaže da je od 13 vijećnika, tek njih jedan ili dvoje bilo suzdržano. A u Vijeću inače imaju četiri SDP-ovca. Je li netko od njih također glasao za Bandića?

"Pravo da vam kažem, ne znam. Okrenuo sam glavu kada se glasalo. Ovo je malo mjesto, najbolje ništa ne govoriti", bio je vrlo rezerviran po pitanju vijećničkih glasova načelnik Miličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.