Darko Milinović: Nije istina da sam dobivao novac iz "crnih fondova"



"NIJE istina da sam dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10.000 kuna", demantirao je Darko Milinović tvrdnje iz iskaza bivše šefice HDZ-ovog računovodstva Branke Pavošević.

> Pavošević: Nervozni Barišić je u Carini imao dva milijuna eura na dan kad je ubijen Pukanić!

"Istina je, kao što sam informirao hrvatsku javnost na tiskovnoj konferenciji prije godinu i pol dana, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci", tvrdi Milinović u priopćenju kojim se obratio javnosti.

"U nekim od iskaza, i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima", zaključuje se u priopćenju. Nije, međutim, najjasnije kako bi Milinoviću moglo biti poznato što stoji u iskazima Branke Pavošević koji još nisu pročitani na sudu. U iskazima koji su se danas čitali nema tvrdnje na koju se Milinović poziva.

Podsjećamo, Pavošević se u procesu za aferu Fimi-media odlučila braniti šutnjom, te je sutkinja Ivana Čalić čitala njene iskaze iz Uskoka. Pavošević je priznala krivnju, te je istražiteljima kazala da je iz "crnih fondova" pojedinim članovima HDZ-a isplaćivana mjesečna naknada. Prema iskazu koji je pročitan na sudu, Pavošević je po Sanaderovu naređenju Milinoviću mjesečno isplaćivala 10.000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.