Đapićev HSP sve "tanji": Tomašićka dobila nove članove u Solinu

NASTAVLJA se odljev članstva iz Đapićevog HSP-a. HSP dr. Ante Starčević izvijestio je, naime, o novim članovima u Solinu. Sve odreda bivši HSP-ovci. Njih čak 55!

Među prebjezima se nalaze Andrija Jelić, bivši povjerenik HSP-a za Solin, Mate Goreta, vijećnik gradske četvrti Priko vode, Zdravko Vrgoč, vijećnik gradske četvrti Srednja strana, Marko Pelivan, bivši dopredsjednik mladeži HSP-a za splitsku županiju te Zdravko Lovrić i Željko Krajina, bivši članovi predsjedništva.

Ujedinjenje pravaša

"HSP AS ulazi na području Splitsko-dalmatinske županije u završnu fazu ujedinjenja i okupljanja svih pravaša pod projektom Pravaški kišobran, sve sa ciljem što kvalitetnijih priprema završnog zbora za splitsku županiju koji će se održati 29. rujna. Izabrano vodstvo stranke znat će odgovoriti na izazove koji se pred njima nalaze", izvijestio je Damir Ćosić Roda, zamjenik glavnog tajnika HSP-a AS.

Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić najavila je već kako će ona ujediniti pravaše, no mali bi problem možda mogao predstavljati odnos HDZ-a prema dvije glavne suprotstavljene pravaške frakcije.

Kako će Karamarko pomiriti Đapićevce i pravaše Ruže Tomašić?

Naime, kako smo veći pisali, Tomislav Karamarko i njegovi suradnici, namjeravaju okupiti što širi front na desnici kako bi se uspješno suprotstavili lijevom bloku okupljenom oko SDP-a i HNS-a. To podrazumijeva razgovore o koaliciji i s Đapićevcima i s pravašima Ruže Tomašić. Kako pomiriti nespojivo, to valjda samo Karamarko zna, pošto nam je glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić već naglasio, "ako je Đapić unutra, mi smo vani".

Navodno je koalicija HDZ - HSP već dogovorena u splitskoj županiji. Na gradskoj razini HSP bi dao dogradonačelnika, a na županijskoj dožupana. Kako će se u svemu tome postaviti HSP AS, bit će svakako zanimljivo za vidjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.