Danas presuda Joci Amsterdamu za ubojstvo Pukanića i Franjića

Foto: Blic

SPECIJALNI sud u Beogradu danas bi trebao izreći presudu Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, i još dvojici članova beogradskog podzemlja zbog optužbi za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića u listopadu 2008. godine u Zagrebu.

Jocić je uhićen 2009. godine u Beogradu i do prošle zime se nalazio u pritvoru kada je prebačen u zatvor na odsluženje kazne od 15 godina zatvora radi ubojstva Gorana Marjanovića.

Tužiteljstvo smatra da je Jocić organizirao i ubojstvo Pukanića i Franića po nalogu osobe koja mu je za to platila 1,5 milijuna eura.Traži za Jocića 40 godina zatvora.

Kazna zatvora od 40 godina zatražena je i za Željka Milovanovića, kao direktnog izvršitelja ubojstva, a koji je također prošle godine u Zagrebu osuđen na 40 godina zatvora jer je podmetnuo eksploziv.

Za Milenka Kuzmanovića, koji je prema tvrdnjama tužitelja uključenima u ubojstvo trebao osigurati putovnice za bijeg, zatražena je kazna zatvora ne manja od 15 godina.

U završnoj riječi sudskom vijeću tužitelji su naveli da je utvrđeno da je motiv ubojstva Pukanića njegovo pisanje o međunarodnom krijumčarenju cigareta i svjedočenje o tome pred sudom jedne europske zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.