Dačić za jaču suradnju obavještajnih agencija regije u borbi protiv terorizma

Foto: FAH

SRBIJANSKI ministar vanjskih poslova Ivica Dačić zauzeo se u srijedu, komentirajući teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku, za snažniju suradnju obavještajnih agencija iz zemalja jugoistoka Europe te dodao da je priključenje preostalih zemalja regije u Europsku uniju strateški važno za očuvanje sigurnosti i stabilnosti Europe.

"Važna je suradnja ne samo političkih struktura, nego je prije svega važna suradnja obavještajne-sigurnosne strukture u razmjeni informacija", rekao je Dačić novinarima u Drvaru u jugozapadnoj Bosni, gdje je otvorio područni ured misije Europske organizacije za sigurnost i suradnju (OESS) u BiH. Pri tome je ocijenio da je za sigurnost i stabilnost regije i Europe vrlo važno priključenje preostalih država u članstvo Europske unije.

"To je nužan uvjet stabilnosti cijele regije. Neće biti stabilnosti cijele regije ukoliko Srbija i BiH ne budu dio Unije i u tome trokutu Srbije, BiH i Hrvatske stabilnost europskog puta važna je kao perspektiva koja doprinosi smirivanju različitih problema i napetosti iz prošlosti", ocijenio je srbijanski šef diplomacije.

On smatra kako teroristički napad u Zvorniku neće usporiti europski put Bosne i Hercegovine.

"Ovaj teroristički napad neće usporiti europski put Bosne i Hercegovine zato što se takvi događaji nažalost zbivaju i u zemljama koje su članice Europske unije. Ovdje je riječ o tome da su BiH, Srbija, Hrvatska i sve zemlje u regiji članice takozvane međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma, a u ovome konkretnom slučaju Islamske države", dodao je.

Po Dačićevoj ocjeni Europa, ali i svijet kasne u borbi protiv Islamske države s obzirom da je ona nastala prije nekoliko godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.