Čehok: U novoj optužnici nema ničeg novog

Foto: Arhiva

OPTUŽNO vijeće Županijskog suda u Zagrebu sutra će odlučivati će o optužnici protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i poduzetnika Davora Patafte te drugih poznatih Varaždinaca optuženih za zlouporabu položaja.

Prvu je optužnicu USKOK podignuo u prosincu prošle godine, ali ju je u svibnju ove godine Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda vratilo na doradu. Čehoka smo pitali što nova optužnica donosi.

"Ništa. Nema tu ništa posebno novoga, svi oni razlozi zbog kojeg je Optužno vijeće vratilo optužnicu i dalje ostaju. Dapače mislim da je sad optužnica još nelogičnija, puna činjeničnih netočnosti, diskvalifikacija,etiketiranja i montaža. Kad je u pitanju ono zbog čega je optužnica vraćena, ništa od toga nije ispravljeno ili dorađeno", rekao je Čehok.

Prva je optužnica Čehoka i Davora Pataftu teretila da su se od kraja 2007. do lipnja 2011. godine povezali s namjerom pribavljanja materijalne koristi trgovačkim društvima u vlasništvu Davora Patafte, a na štetu Grada Varaždina. Prema toj optužnici, oštetili su Grad Varaždin za najmanje 49,6 milijuna kuna. Čehok smatra da je optužnica potpuno neutemeljena.

"Ona se zasniva na lažnim svjedočkim iskazima što ćemo mi dokazati, protiv svih elemenata i činjenica koje smo mi podastrli i ja se nadam da će to sud ponovo odbiti", rekao je Čehok.

Optužno vijeće sastaje se sutra u podne. Ivan Čehok neće doći na Županijski sud u Zagrebu, već će ga tamo samo zastupati njegovi odvjetnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.