Cameron povodom 25. obljetnice eksplozije aviona Pan Ama iznad Lockerbieja: Terorizam nikad neće pobijediti!

Foto: Guliver image/Getty images

TERORIZAM nikad neće pobijediti, rekao je u subotu britanski premijer David Cameron povodom 25. obljetnice eksplozije aviona Pan Ama iznad škotskog grada Lockerbieja u kojoj je poginulo 270 ljudi.

"Lockerbie ostaje jedna od najvećih tragedija povijesti zrakoplovstva i najkrvaviji teroristički čin ikad počinjen u Velikoj Britaniji", rekao je Cameron u priopćenju.

"Tijekom četvrt stoljeća koliko je prošlo, puno je pažnje pridavano počiniteljima tog zločina. Danas naše misli idu žrtvama i onima čiji su životi zauvijek promijenjeni onim što se te noći dogodilo u Lockerbieju", dodao je.

Zrakoplov Pan Ama eksplodirao je 21. prosinca 1988. iznad Lockerbieja, a većina žrtava bili su Amerikanci. Poginulo je 259 ljudi u zrakoplovu, te 11 na tlu.

Libijski režim Moamera Gadafija priznao je 2003. svoju odgovornost za atentat, iako libijski čelnik nikada nije priznao da ga je sam naredio. Jedina osuđena osoba, Abdelbaset al-Megrahi, preminuo je u svibnju 2012. u Libiji, nakon što ga je Škotska oslobodila tri godina ranije iz zdravstvenih razloga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.