Bivši čelnik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović pregovara o prelasku u Končar

Foto: Zagrebački Holding

IVO ČOVIĆ, bivši predsjednik uprave Zagrebačkog Holdinga, mogao bi uskoro postati direktor ili član uprave u Končaru. Iz sjedišta te tvrtke, naime, potvrđeno nam je da Ivo Čović ima otvorenu ponudu za prelazak u Končar gdje bi rukovodio "izvoznim poslovima u području hidroelektrana i transformatorskih stanica". Darinko Bago, predsjednik uprave Končara, ponudio je Čoviću visoku funkciju u srpnju ove godine, nakon što je Čović dobio otkaz u Zagrebačkom Holdingu, kojeg je ostavio u gubicima od približno 3 milijarde kuna.

U Končaru tvrde da je Čoviću ponuđen prelazak u Končar iz Holdinga još prije tri godine, no, tada je on odbio ponuđeno mjesto. "Končaru su potrebni ljudi poput Ive Čovića, s obzirom na znanje, iskustvo i raniji rad, a sukladno dogovoru njegov odgovor očekujemo do 20. rujna", tvrde u upravi Končara. Većinu svog radnog vijeka Čović je proveo u HEP-u gdje je počeo kao inženjer za automatiku i regulaciju u HE Orlovac, a završio kao predsjednik uprave od 2000 do 2004. godine.

Čović još uvijek ne želi javno govoriti o svojoj budućoj funkciji, a prema nekim informacijama za prelazak na visoki položaj u Končar ima potporu i stranačkog šefa Zorana Milanovića. Početkom rujna u medijima se pojavila informacija o Čovićevom prelasku u HERA-u, koja se očito pokazala netočnom. U javnosti se spekuliralo i o tome može li Čović obavljati funkciju u državnim tvrtkama budući da DORH protiv njega još uvijek vodi istragu o prodaji HEP-ovih stanova po cijeni nižoj od tržišne u razdoblju od 2000. do 2004. godine. U istom je predmetu osumnjičen i Darko Belić, Čovićeva desna ruka u HEP-u i Zagrebačkom Holdingu. Njega DORH istražuje zbog sumnjive prodaje 58 HEP-ovih stanova. Nakon smjene u Zagrebačkom Holdingu Belić se vratio u HEP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.