Bitna povreda: Bencu novo suđenje za prijetnju Bušeliću

Screenshot: Google Maps/Street View

PONOVNO će se suditi Vladimiru Bencu za prijetnju susjedu sa splitskih Meja Denisu Bušeliću. Županijski sud u Splitu konstatirao je, naime, apsolutnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je izreka presude u proturječju sa razlozima. 

Sporno je, naime, ostalo što se u presudi navodi kako je Benac doplivao do Bušelića u želji da kod njega izazove strah, no to je u proturječju sa iskazima svjedoka i zaključkom suda kako su obojica plivali na toj dionici svaki dan u isto vrijeme te kako su se slučajno dotaknuli i obojica ostali iznenađeni. O namjeri Benca da pliva ka Bušeliću da izazove strah, ni slova.

Apsolutna i relativna povreda

Konstatirana je i relativna povreda jer je sutkinja Marina Boko započela sa Benčevom obranom, a iz sudnice nije udaljila Bušelića i još jednog svjedoka. Greška nije imala utjecaja na presudu, navodi se, jer su Bušelić i svjedok dali konzistentne obrane, a rasprava je započela iznova čim se pogreška uvidjela.

Viši sud naložio je stoga da se u ponovljenom suđenju otkloni povreda i da se činjenični opis uskladi sa rezultatima postupka, a na zakonu utemeljena presuda valjano obrazloži. 

"Opet ćeš zaplakati"

Benac je, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, doplivao do Bušelića te mu zaprijetio da će opet zaplakati kao u sudnici te da će ga opet skinuti. Zbilo se to 2010. godine, svega dvije godine nakon što je Benac hicima iz pištolja teško ranio Bušelića. Za pokušaj ubojstva kažnjen je sa tri godine zatvora, no odslužio je tek dvije godine i četiri mjeseca, dok je ostatak proveo na uvjetnom otpustu.

Bušelić time nikako nije bio zadovoljan te nam je kazao da to njemu nije normalno. Suđenje za prijetnju nazvao je farsom.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.