Bernardić: Neću konkurirati za Europski parlament

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

PREDSJEDNIK Gradske skupštine Davor Bernardić neće konkurirati na izborima za Europski parlament, otkrio je Media servisu na druženju koje se u "gradskom parlamentu" tradicionalno održava krajem siječnja.

"Mislim da su izbori za Europski parlament jako važni za Hrvatsku, a naši zastupnici mogu napraviti jako velik posao za našu zemlju, ali i Grad Zagreb", rekao je za Media servis predsjednik Skupštine Davor Bernardić.

Na pitanje hoće li se kandidirati, Bernardić je odgovorio. "Izbori za europski Parlament trebaju se održati do ljeta. Ja definitivno neću konkurirati na tim izborima. Nije svejedno tko će nas zastupati u EU parlamentu jer se u Europi na toj nadnacionalnoj razini donose najvažnije odluke koje se tiču i nacionalnih Vlada- dakle provedbe na državnoj razini, ali ono što je još važnije su i provedbe na lokalnoj razini", kaže Bernardić.

Važno je nametnuti hrvatske interese u Europi, poručuje Bernardić koji smatra da Europa može nešto naučiti i od Hrvatske. "I to mora biti zadatak naših europskih zastupnika, a pogotovo zastupnika iz Zagreba", poručuje Bernardić.

Bernardić o zadnjih godinu dana Skupštine: Iza nas je plodna godina

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, Davor Bernardić, osvrnuo se na najvažnije odluke Skupštine u posljednjih godinu dana, te najavio nove aktivnosti. "Bila mi je čast biti na čelu Skupštine proteklih godinu dana, mislim da smo donijeli velik broj odluka koje će dugoročno imati pozitivne efekte za sve građane Grada Zagreba", rekao je Bernardić na druženju koje se već tradicionalno održava krajem siječnja.


Izdvojio je ono najvažnije. "Od oslobađanja komunalnog doprinosa za proizvodnju, od odluke o prodaji stanova i najmu za one koji to nisu uspjeli prije 20 godina. Tu su i odluke o građevinskom zemljištu koje će pomoći gradu da uprihodi više novaca, od inzistiranja na korištenju EU fondova do Prostornog plana kampusa na Borongaju", nabraja šef Skupštine.

Bernardić smatra da će upravo takve odluke unaprijediti razvoj grada. Spomenuo je izmjene prostornog plana, čime će zaživjeti spalionica, odnosno Centra za gospodarenje otpadom. "Imali smo tematsku sjednicu za osobe s invaliditetom, potaknuli smo izgradnju Centra za autizam, vrtića i škola na Vrbanima i Kajzerici. Nizom odluka direktno smo utjecali na život sugrađana i mislim da je iza nas plodna godina u kojoj je Skupština donijela najveći broj odluka. Želja mi je da se taj trend nastavi", kaže.

Bernardić će, kako nam je rekao i ovoj godini nastaviti raditi dobre i korisne stvari za Grad Zagreb. "Ja ću kao rođeni Zagrepčanin, čovjek koji sam ovdje od prvih koraka i volim ovaj grad, unijeti svu svoju energiju i znanje te pokušati pomoći da ovaj grad bude još bolji u budućnosti; 2013. ali i godinama koje su pred nama", kaže.

Nova sjednica Skupštine zakazana je tek za mjesec dana, za kada se pripremaju nove važne odluke. Bernardić je izdvojio samo neke od njih. "Sjednica Skupštine je 21. veljače. Bit će mnoge odluke, pa ne bi bilo fer neku posebno izdvojiti. Bit će tu prijedlozi Gradske skupštine za javna priznanja, Odbora za izbor i imenovanja, dosta akata gradonačelnika, prostorni planovi... Vjerujem da će to biti još jedna uspješna sjednica Skupštine", odgovara Bernardić.

Svjestan je da se u javnosti često stvara dojam da se gradski zastupnici i gradonačelnik samo prepucavaju u Gradskoj skupštini, no cilj je nešto sasvim drugo, napominje. "Ono na što cijelo vrijeme apeliram je razum, smirivanje lopte i inzistiranje na tome da samo kvalitetno pripremljene odluke prolaze. Naš je zadatak da ovdje obavimo najbolje što znamo i da kontroliramo stvari. Samo dobre i kontrolirane odluke prolaze u Skupštini. To ćemo se truditi i trudili smo se i do sada", poručuje Bernardić.

Do raspuštanja Gradske skupštine povodom lokalnih izbora ostalo je još par mjeseci, a gradski zastupnici će u skupštinskim klupama naći još samo dva puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.