Beograd pod opsadom: Likvidiran bivši Arkanov tjelohranitelj

Screenshot: Youtube

BIVŠI tjelohranitelj i vojnik Željka Ražnatovića Arkana, Rade Rakonjac (51), ubijen je u pucnjavi u beogradskom kafiću "Mariki", a automobil iz kojeg je pucano u Rakonjca zapaljen je dalje od mjesta napada, piše Blic.

U pucnjavi su ranjeni i Stojan Novaković Cope i Goran Ristanović. Novaković je također bio blizak prijatelj Željka Ražnatovića, a Ristanović je sportski menadžer i nekadašnji košarkaš.

Rakonjac je preminuo po dolasku u bolnicu.

Kao član tzv. Arkanove grupe, Rakonjac je bio uhićen tijekom policijske akcije "Sablja". On je u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika. Prema pisanju medija označen je i kao osoba bliska vođi zemunskog klana Luki Bojoviću (40), a njegovo ime spominje se i u plavoj i u bijeloj knjizi (crnogorske i srpske policije) o kriminalnim klanovima. Službeno nikad nije bio osuđen, do sada je optužen samo za neovlašteno držanje oružja.

Beogradska policija odmah je pokrenula akciju "Vihor" i praktički blokirala Beograd ne bi li pronašla ubojice.

Izvanredni punktovi postavljeni su na Glavnoj željezničkoj stanici, aerodromu "Nikola Tesla", kao i na svim izlaznim putevima iz Beograda.

Rakonjac je krajem kolovoza prošle godine gostovao u emisiji Goli život pod nazivom "Arkan je živ" u kojoj je otvoreno govorio o ratištima u Hrvatskoj, boravku u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu i druženju s pokojnim Arkanom, ali i danu kada je on ubijen.

Rijetko se pojavljivao u javnosti, a široj javnosti bio je manje poznat. O njemu se u medijima prvi put čulo 2005. godine kad je protiv njega, vođe zemunskog klana Luke Bojovića i još dvije osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi općinski sud obustavio je postupak jer je nastupila zastara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.