Bandićeva zaposlenica M. Bienenfeld postala nova direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Foto: HINA

MARTINA BIENENFELD nova je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. Dosadašnja voditeljica Odsjeka za turizam u zagrebačkom Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo imenovana je novom direktoricom Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) početkom ovog tjedna. Do završetka javnog natječaja tu je funkciju obnašao predsjednik TZGZ-a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a sad je na to mjesto došla njegova sad već bivša zaposlenica.

Iz TZGZ obavještavaju kako je na sjednici Turističkog vijeća TZGZ-a, održanoj u ponedjeljak, 19. svibnja, donesena odluka o novom direktoru po kojoj je Martina Bienenfeld postala nova direktorica Turističkog ureda TZGZ-a, a na dužnost stupa, u ponedjeljak, 2. lipnja 2014. godine, nakon čega će biti dostupna za izjave.

Službeno predstavljanje nove direktorice bit će, kažu u TZGZ, održano u predstojećem tjednu iza preuzimanja funkcije.
 
Tomašević gotovo udvostručila broj turista u Zagrebu

Njezina prethodnica Amelia Tomašević bila je na čelu TZGZ-a punih osam godina. S dužnosti je odstupila u ožujku na svoj 65. rođendan i otišla u mirovinu. Iako je sve upućivalo na to da će Amelia Tomašević i 2014. godinu privesti kraju s pozicije direktorice TZ Zagreb, to se nije dogodilo.

U turističkim se kuloarima već nekoliko mjeseci znalo da ona ove godine puni 65 godina, ali se isto tako pričalo da je s gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je i predsjednik Turističkog vijeća TZ Zagreba, dogovoreno da ostane do kraja godine.

Iako je obično praksa da ljudi prestaju raditi s 31. prosincem u godini u kojoj su napunili 65 godina, Tomašević je ekspresno napustila dužnost.

Amelia Tomašević poznata je i po tom što je postigla značajne rezultate u zagrebačkom turizmu. Kad je 2006. godine preuzela TZGZ, Zagreb je posjetilo 538.726 gostiju. Lani je pak glavni grad posjetilo zamalo pedeset posto više turista, odnosno njih oko 808 tisuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.