Bandić: Najesen kreće obnova Radićeve, a "speglat" ćemo još nekoliko lokacija

Foto: FAH

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić obišao je jutros centar Grada. Najavio je obnovu Radićeve ulice. Radovi će zbog turističke sezone početi najesen.

"Kada se otvara Radićeva ulica onda treba napraviti sve nove komunalije. Voda i odvodnja je riješena. Nemojte mi samo govoriti tko će platiti. Boli me briga tko će platiti? Platit ćemo svi. Ja ću s direktorom HEP-a dogovoriti. 1.9 ćemo startati i to će trajati četiri mjeseca."

Bandić najavio još uređenja

Nakon Radićeve, gradonačelnik je najavio i uređenje Zakmardijevih stuba i Strossmaerovog šetališta.

"To je zajednička cjelina koja bi trebala odgovoriti jednoj izvrsnosti užoj jezgri grada. To mora biti zbegecano kao jedan plus jedan su dva."Silvije Novak, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode najavio je da bi dogodine trebao biti obnovljen i park Grič.

"U tijeku su prvi radovi na fontani. Tako da ćemo sljedeće godine imati uređen park, Kulu, arheološki park, srednjovjekovni zid Gradeca i naravno fontanu," rekao je Novak. komentirajući radove u Cesarčevoj, na prostoru Europskog trga, gradonačelnik je upozorio da im previše prometnih znakova.

Obišao i Mesničku

"Ja sam ih pitao ima li netko firmu za pješačke znakove. Te znakove treba skloniti kako bi Vlaška izgledala kako Bog zapovijeda, a horizontalnom signalizacijom ćemo nadomjestiti sigurnost prometa u mirovanju," rekao je Bandić. A i europski trg, kao i brojne druge javne površine u gradu čeka najezda terasa. Dosad se dogovaralo kako će izgledati.


"Trebalo bi ponuditi ljudima točno oblik terase i kako treba izgledati, od kojeg materijala i to ćemo do konca tjedna pozvati ljude i taj problem riješiti. Tako da bi imali terase koji bi i funkcionalno i estetski zadovoljile formu."

Bandić je obišao i Mesničku, čija je obnova prošle godine izazvala brojne reakcije. Uočeno je da na dijelu obnovljene ulice nema stupića od mesinga.

Radova će biti na desetak mjesta tijekom godišnjih odmora

"Prema tome u Seljačkoj nije dovršen posao do kraja. I ovdje cijela desna strana Mesničke. Radit će se preko ljeta na desetak mjesta za vrijeme godišnjih kada prometa bude najmanje. Na ovim prostorima je uvijek problem onih 5 posto završnih radova. Napravimo 95 posto, a onih pet posto pljunemo. Zato smo obišli radove, da to speglamo i zbegecamo da bude kako Bog zapovjeda,"komentirao je Bandić i "peglanje" Branimirove tržnice gdje će u sklopu uređenja biti uklonjen dio metalnih kioska, koji nagrđuju taj plac.

"Ovaj tjedan ćemo otići u Branimirovu. Danas počinje micanje starih kioska, onog rugla, izvor zaraze za ljude. Ja sam već s njima razgovarao i zadovoljit ćemo njihove želje. Radi se o četiri čovjeka."

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.