Baldasar primio Nina Pavića: Bilo bi lijepo kada bi Slobodnu Dalmaciju vratili u Split

Foto: split.hr

NINO PAVIĆ i direktor Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić posjetili su splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara kako bi ga upoznali s poslovnim planovima EPH korporacije koja unatoč 600 milijuna kuna duga, a i problemima s ovrhom banke za financiranje kupnje Slobodne i dalje ima namjeru ulagati i razvijati biznis. 

Grad Split podržat će Pavića izmjenom planova i rješavanjem potrebnih dozvola

Na mjestu stare tiskare u Splitu žele graditi stambeno-poslovni centar čim riješe suglasnost stanara obližnjeg nebodera. Baldasar je obećao pomoć u smislu rješavanja potrebnih dozvola i izmjena planova, a još je nešto pitao Pavića.

"Zar ne bi bilo lijepo kada bi Slobodnu Dalmaciju vratili u Split? U Dugopolju su kao siročići, a radi se prvenstveno o splitskoj novini. Pavić se odmah složio. Pitao sam ga i zašto je odustao od medijske akademije u Splitu. Pavić je objasnio da prethodna vlast u Splitu nije mogla pronaći prostor pa je zato akademiju preselio u Varaždin. Nije isključio mogućnost da je vrati u Split, a tu će Grad biti maksimalno od pomoći", otkrio nam je Baldasar.

Baldasar uspješniji od Ostojića 

Kako je poznato, Slobodnu Dalmaciju u Dugopolje je 2008. godine preselio Baldasarov kolega iz SDP-a Ranko Ostojić, danas ministar unutarnjih poslova, a tada član Uprave za pravna i kadrovska pitanja. Godinu dana kasnije neslavno je propao i na lokalnim izborima jer ga je Kerum u trci za gradonačelnika potukao sa više nego uvjerljivih 10 tisuća glasova, ali i na unutarstranačkim izborima u splitskom SDP-u, na kojima je izgubio s pedesetak glasova od Marina Jurjevića Baje.

Konkretni rezultati pokazuju da je Baldasar neusporedivo uspješniji od svog kolege ministra. Dobio je lokalne izbore i postao gradonačelnik, nedavno je preuzeo splitsku organizaciju od Baje. Gdje bi mu bio kraj kada bi još uspio u svom mandatu vratiti jedini splitski dnevnik u Split?

Svakako bi bilo  i kada bi još jedan Splićanin, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, donio nakon četiri godine zaključak jesu li ispunjene obaveze o ulaganju koje je Pavić preuzeo kupovinom Slobodne Dalmacije 2005. godine. Utvrđivanje činjenica izgleda da je zapelo na neodređeno. 

Pavić traži garažna mjesta kod braće Žužul

Kako doznajemo, Pavić u svom centru neće imati dovoljno garažnog prostora pa je zamolio za suradnju braću Žužul koji se nalaze u neposrednom susjedstvu. Gradit će stambene objekte i novi stadion s poslovnim sadržajima pa će se valjda naći mjesta i za garažni prostor za Pavića.

Slobodna Dalmacija već pet godina djeluje na dvije lokacije. U Dugopolju, gdje se nalazi nova upravna zgrada te u Splitu, u prostorijama nekadašnjeg marketinga u kojima je smještena improvizirana novinarska redakcija. Dugopolje, očekivano, nikada nije uspjelo nadomjestiti Split pa više-manje svi snivaju o povratku Slobodne Dalmacije u svoj grad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.