Baja savjetovao Cipci: Ako želiš ostvariti program, budi dobra s Kerumom

NOVA potvrda kolaboracije SDP-a s Kerumom! Milica Cipci, gradska vijećnica SU-a, otkrila je novinarima kako ju je šef splitskog SDP-a Marin Jurjević Baja svojedobno posavjetovao da bude dobra s Kerumom.

Kolaboracija za socijalni program

"Razgovarali smo kako ostvariti socijalni program. Dao mi je ideju da moram biti dobra s vlasti ako želim realizirati program. Umirovljenici su, osim toga, uporno inzistirali da idemo u koaliciju", pojasnila je Milica Cipci.

Suradnja je bila plodonosna. Cipci ili ne bi došla ili bi došla i digla ruku za Keruma, ovisno kako su prilike nalagale. Penzići su zato dobili po par stotina kuna za Božić, i to je bilo to. Nekoliko inicijativa za rušenje Keruma propalo je jer je Baja dao dobar savjet Cipci. Pa se ova pogubila i nije je nigdje bilo. Kao da se zaboravilo da je ušla na zajedničkoj listi sa SDP-om i HNS-om, koji se zaklinju u svojoj suvereni oporbeni stav. 

Kvaka 22

Onda se Milica naljutila na Keruma. Kada je rekao da su političari jeftina roba na tržištu i da ih se lako može kupiti, što on i radi. Sebe vjerojatno nije prepoznala.

Danas će zato Cipci ruku gore za referendum o smjeni gradonačelnika Keruma. Slijedit će, kaže, upute stranke, što podrazumijeva još jednu stvar. Miličina kvaka 22. Ako referendum ne prođe, gospodo vijećnici, svi mandate na raspolaganje. Baš će biti zanimljivo na današnjoj izvanrednoj sjednici splitskog Gradskog vijeća o snježnoj katastrofi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.