Australski milijarder gradi "Titanic 2", na prvo putovanje će krajem 2016.

MILIJARDER Clive Palmer, australski rudarski magnat, otkrio je kako planira izgraditi "Titanic 2" te tako obogatiti turističku ponudu.

Kako prenosi Sydney Morning Herald, Palmer je otkrio kako je njegova kompanija Blue Star Line Pty Ltd od kineskog državnog brodogradilišta CSC Jinling naručila izgradnju replike jednog od najpoznatijih brodova u povijesti. Troškovi izgradnje zasad su javnosti nepoznati.

"Titanic 2" bi na svoje prvo putovanje od Velike Britanije do Sjeverne Amerike trebao krenuti krajem 2016. godine. Baš poput originala bit će oko 40.000 tona težak, oko 270 metara dugačak i 53 metra visok, a imat će devet paluba i 840 soba.

"Dizajniran će biti tako da ne potone, kao moderan brod sa svom tehnologijom koja osigurava da se to ne dogodi"

"Bit će luksuzan poput originalnog Titanica, ali naravno, imat će i svu najnoviju tehnologiju 21. stoljeća te najmoderniji sustav navigacije i sigurnosni sustav", izjavio je Palmer koji najmodernijom tehnologijom planira osigurati da "Titanic 2" ne zadesi sudbina njegovog prethodnika.

Govoreći o mogućnosti da i njegov kruzer potone, Palmer je kazao: "Naravno da će potonuti napravite li rupu na njemu. Dizajniran će biti tako da ne potone, kao moderan brod sa svom tehnologijom koja osigurava da se to ne dogodi".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.