Arielu Castru prijeti smrtna kazna!

Foto: Guliver image/Getty images

TUŽITELJI iz Ohia najavili su kako će za otmičara Ariela Castra tražiti smrtnu kaznu zbog ubojstva, prenosi BBC. Optužbe za ubojstvo odnose se na to što je jednu žrtvu zlostavljao i izgladnjivao kako prilikom čega je došlo do pobačaja. "Namjeravam podići optužnicu za svaki čin seksualnog zlostavljanja, za svako silovanje, za svaki dan proveden u zatočeništvu, sve pokušaje ubojstva", kazao je tužitelj Tim McGinty na press konferenciji.

"Moj ured će napraviti sve da možemo tražiti smrtnu kaznu", rekao je McGinty i dodao kako je "otmičar imao komoru za mučenje i privatni zatvor u srcu grada, što je strašno".

Jučer je na sudu za monstruma Ariela Castra određena jamčevina od dva milijuna dolara po slučaju, odnosno na ukupno osam milijuna dolara. U četiri slučaja tereti ga se po ukupno sedam točaka optužnice - četiri za otmicu te tri za silovanje.

Podsjetimo, 23-godišnja Gina DeJesus, 27-godišnja Amanda Berry i 32-godišnja Michelle Knight spašene su u ponedjeljak, a otete su u periodu između 2002. i 2004. godine. 52-godišnji otmičar Ariel Castro, bivši vozač školskog autobusa, silovao ih je, a jedna od njih, Amanda Berry, s njim ima i dijete.

Djevojke su spašene nakon što je jedna od njih uspjela pobjeći i pozvati pomoć. Nazvala je 911 i rekla: "Pomozite mi. Ja sam Amanda Berry i oteta sam prije desetak godina. Sad sam ovdje i slobodna sam". Svog je otmičara identificirala kao Ariela Castra te je navela kako je uspjela pobjeći dok on nije bio kod kuće.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.