Ante Bilić Baraba dobio 12 godina za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića!

Foto:Facebook

ANTE BILIĆ zvani Baraba jutros je osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića u Podstrani.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv boksačkog prvaka i bivšeg Kerumovog tjelohranitelja Ante Bilića Barabe. Terete ga za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića Kove u Podstrani 23. listopada prošle godine. Prema navodima optužnice, Bilić je oko 1.30 sati iz pištolja Crvena zastava ispalio nekoliko hitaca u Kovu i nanio mu strijelne rane uslijed kojih je preminuo.

Sačekao ga u zasjedi

Kao što je Index već izvijestio, Baraba je pogodio Kovu s četiri metka. Sačekao ga je pred kafićem na jadranskoj magistrali u koji je Kova skoknuo po piće za svoj lokal. Prvo ga je upucao u noge, i to s leđa, dok je bježao prema svojoj kući, potom mu je ispalio hitac u trbuh, a potom u glavu. Sve se dogodilo u 80 metara razdaljine.

Baraba je pobjegao, ali nije stigao daleko. Policajci su ga pronašli na Turskoj kuli u Splitu. Baraba je navodno bio spreman počiniti samoubojstvo, ali su ga ipak odgovorili od nauma.

Obrazlažući presudu, sutkinja Katija Blaće, istaknula je kako im obrana nije predočila nikakve dokaze da se radilo o ubojstvu u nužnoj obrani. Naime, obrana je sugerirala da je Kova prvi potegao oružje pa da je onda Baraba pucao u samoobrani.

Otegotna okolnost: Pucao četiri puta, Kovu smaknuo nakon 80 metara potjere

Kao otegotne okolnosti, Barabi se uzela osuđivanost, ali i izrazita upornost u počinjenju kaznenog djela. Na Kovu je pucao četiri puta, proganjao ga je 80 metara, dok ga konačno nije ustrijelio hicem u glavu.

Olakotne su bile Bilićeve obiteljske prilike. Oženjen je i otac je dvoje maloljetne djece.

Sutkinja Blaće smatra da će kazna od 12 godina biti primjerena težini djela. Uz ovu kaznu, pribrojila mu je i godinu i pol dana zatvora zbog razbojništva Stefana Šarića, kojem je u domu u Rogoznici uz prijetnju oružja oteo skupocjeni sat Rolex pa je Anti Biliću izrečena jedinstvena kazna od 13 godina zatvora. Produljen mu je pritvor. 

Državno odvjetništvo najavilo je žalbu na presudu, a žalit će se, sasvim sigurno, i obrana.

Ubio iz osvete?

Postupkom nisu utvrđeni motivi ubojstva. Kovin prijatelj kazao nam je kako se nesumnjivo radilo u osveti jer je Baraba, kaže, nabavio za 300 eura pištolj u Kaštelima te kazao da će njime smaknuti Kovu, s kojim je inače bio jako dobar, ali su u posljednje vrijeme zahladili, između ostalog, i zbog Golfa kojeg je Baraba vozao dok je Kova bio u zatvoru pa ga nije htio vratiti, ali i zbog Šarićevog Rolexa.

Obitelj pokojnog zastupa odvjetnik Eduard Sušac, koji smatra da je ubojstvo u Podstrani imalo sva obilježja teškog ubojstva, koje se kažnjava znatno strožije kaznom dugotrajnog zatvora do 40 godina.


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.