Anonymousi najavili rat pedofilima pa dobili kritiku da su - licemjerni!

ANONYMOUSI ponovno kreću u akciju, a ovog puta su se namjerili na pedofile, odnosno web stranice i forume na kojima se razmjenjuje dječja pornografija.

Operacija nazvana jednostavno #OpPedoChat najavljena je preko njihovog YouTube korisničkog kanala 8. srpnja, a u poruci se navodi kako su Anonymousi postali svjesni porasta ovakvih groznih praksi, zbog čega žele "umanjiti ili čak iskorijeniti tu kugu s interneta".

Najavili su kako će ta borba trajati dugo, a u njoj će sudjelovati "podružnice" ovog haktivističkog kolektiva iz svih krajeva svijeta. "Anonymousi moraju razotkriti ove pedofilske stranice i prikazati ih u pravom svijetlu", napominje su u poruci, u kojoj se 99 poziva poziva da im pomognu u borbi i prijave takve stranice ili njima ili vlastima.

Unatoč tome što je riječ o hvalevrijednom projektu, čiji je cilj, složit će se velika većina ljudi, plemenit, ova bi akcija mogla izazvati više kontroverze negoli ijedna prije. I to zbog, kako se već napomenuli neki kritičari na internetu, licemjerja Anonymousa. Kritičari tvrde kako Anonymousi sebe etiketiraju kao borce za slobodu govora i izražavanja na internetu, a ovim se projektom bore upravo protiv toga.


Vjerojatno je upravo zbog toga na objavljenu video poruku o borbi protiv pedofila nadodana i napomena kako "Anonymousi zagovaraju slobodu govora i slobodni internet, ali ne i ljude koji djeci otimaju nevinost i bezbrižnost njihovog djetinjstva".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.