Anketa: Romney će pomesti Gingricha na Floridi, Obama već u utorak dobiva protukandidata?



MITT ROMNEY je na najboljem je putu da uzme pobjedu na republikanskim predizborima na Floridi, pokazala je nova NBC-jeva anketa.

Ukoliko Romney na Floridi prikupi više republikanskih glasova od glavnog protukandidata Newta Gingricha, to će gotovo sigurno označiti kraj unutarstranačkih izbora za predsjedničkog kandidata u Republikanskoj stranci.

Prema najnovijoj anketi, Romney bježi Gingrichu čak 15 postotnih poena. Čak 42 posto republikanskih birača na Floridi da je podršku Romneyju, 27 posto ispitanika glasat će za Gingricha, treći je Rich Santorum s 16 posto, a četvrti Ron Paul s 11 posto.

Očito je Romney uspio neutralizirati zamah kojeg je Gingrich dobio pobjedom u South Carolini, a nakon koje su mu prognozirali i pobjedu na Floridi.

"Ove nam brojke prije svega pokazuju da Romney sjedi za volanom", kazao je Lee Miringoff, direktor Marist Instituta koji je proveo anketu za NBC. Miringoff smatra da bi Romneyjeva pobjeda u Floridi, pogotovo s uvjerljivim rezultatom kakav sugerira ova anketa, definitivno označila kraj izbora za republikanskog kandidata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.