Anarhisti napali i devastirali sjedište Microsofta u Ateni

SKUPINA naoružanih napadača jutros je napala i devastirala sjedište kompanije Microsoft u Ateni, i to tako što su kombijem probili ulazna vrata a zatim aktivirali zapaljivu napravu.

Prema policijskom izvješću, u kombiju su bila najmanje tri napadača, a bili su naoružani pištoljima i mitraljezom. Prvo su natjerali čuvare da napuste zgradu, a zatim su se kombijem zabili u ulazna vrata i razbili ih, javlja AP.

Potom su aktivirali zapaljivu napravu koja se nalazila u kombiju, a koju je sačinjavalo nekoliko spremnika plina i nekoliko kanistara benzina. S obzirom na to da se napad dogodio prije početka radnog vremena, nitko nije ozlijeđen u incidentu. Napadači su se potom izgubili u nepoznatom smjeru.

Nitko nije službeno preuzeo odgovornost za napad, niti je jasan motiv ovog čina. Policija pretpostavlja kako se radi o malim anarhističkim grupama koje već duže vrijeme u Grčkoj napadaju zgrade institucija, banke, velike kompanije i ostale simbole moći kapitala. Takvi se napadi, baš kao i ovaj, u pravilu događaju van radnog vremena i ne izazivaju žrtve.

Vozilo je u napadu potpuno uništeno, kao i prizemlje zgrade Microsofta. Vatrogasci su štetu procijenili na najmanje 60.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.