Ako HDZ dobije gradonačelnika, Split bi za pola godine mogao imati nove izbore

Foto: Vojko Bašić / Cropix

U SPLITU je preostalo još par dana do odluke o novom gradonačelniku. Premda ankete daju prednost SDP-ovom Ivi Baldasaru, HDZ-ovci se ne predaju, već zaoštravaju retoriku i tuku iz svog raspoloživog oružja.

HDZ tuče po Baldasaru zbog gay parade

Popodne se oglasio Matko Marušić, bivši dekan splitskog Medicinskog fakulteta. Baldasar hoće da se dokine pojam obitelji, oca i majke i zato krije prave razloge svoje podrške gay paradi, s užasom konstatiraju Marušić i družina iz Sinjske.

Dok se veterani koriste službenim kanalima, mladež se već prihvatila posla i po plakatima Ive Baldasara u Splitu počela lijepiti naljepnice "gay is ok". Desno biračko tijelo maksimalno se mobilizira, iz središnjice HDZ-a zovu građane i lažno se predstavljaju te blate Baldasara kako znaju i umiju.

Što ako pobjedi Ivanišević?

SDP je, pak, u tišini dovršio dogovore i pregovore sa svojim potencijalnim saveznicima u Gradskom vijeću. Razgovaralo se s Anđelkom Visković, Igorom Boraskom te listama Marijane Puljak i don Ivana Grubišića.

S njihovom podrškom Baldasar bi imao 20 ruku u Vijeću, što mu je više nego dovoljno da komotno kontrolira situaciju i provodi zamišljene projekte i nakane. No, što ako u nedjelju pobjedi kandidat HDZ-a Vjeko Ivanišević?

Fatalni proračun

SDP ne namjerava sabotirati rad novog gradonačelnika, ali samo do konca godine i proračuna. Kako je proračun politička odluka, jasno je da ga neće podržati. Padne li Ivanišević na proračunu, eto Splićanima novih izbora, i prije no što su se nadali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.