Agonija pomoraca na brodovima Padna i Istra bliži se kraju

Foto: Tea Cimaš/Cropix

DANAS je Trgovački sud u Rijeci izdao privremenu mjeru zaustavljanja broda Padna, koji je napušten od brodara u brodogradilištu u Kraljevici, za osiguranje potraživanja (plaća i naknada) članova posade, izvijestili su iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

"Sindikat pomoraca Hrvatske i posada broda Padna (iz Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, Ukrajine i Gruzije) zahvaljuju svima koji su posadi donijeli hranu proteklih dana - zahvalnost posade je neizmjerna, jer su ugodno iznenađeni humanošću. Ujedno mole da se hrana više ne dostavlja (SPH je dostavio hranu za ovaj tjedan) s obzirom da do kraja tjedna posada odlazi kućama, a brod nema mogućnosti skladištenja hrane na adekvatnoj temperaturi.

Prvi član posade, mazač iz Rumunjske odlazi kući sutra, po vlastitoj želji autobusom iz Trsta. Ostali članovi posade iz Ukrajine i Gruzije odlaze kućama u petak zrakoplovom iz Zagreba za Odesu i Batumi. Repatrijaciju je omogućio Sindikat pomoraca Hrvatske.

Što se tiče situacije s brodom Istra istog brodara, koja se nalazi na sidrištu u luci Bejaia (Alžir), svakog trenutka se očekuje isporuka goriva na brod. Brod se približio ulazu u luku, ali isporuka kasni zbog lošeg vremena. Nije poznata količina goriva koja će biti isporučena", stoji u priopćenju SPH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.