Afera Planinska: Svjedočenjem Begovića nastavlja se suđenje Sanaderu

Foto: Hina

SVJEDOČENJEM predstojnika nekadašnjeg vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomira Begovića nastavlja se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju "Planinska".

Predstojnika nekadašnjeg Vladina Ureda za socijalno partnerstvo na posljednjem je ročištu u slučaju sporne prodaje zgrade u zagrebačkoj Planinskoj ulici spomenuo Luka Bebić, bivši šef Sabora. Prisjetio se da je i Vitomir Begović bio na sastanku na koji je bivši premijer Sanader pozvao nekoliko suradnika povezanih s Hrvatskim šumama, koje su od HDZ-ovog mesara i saborskog zastupnika Stjepana Fiolića trebale otkupiti zgradu u Planinskoj, ali su poslije odustale. Bebić je posvjedočio da su se sindikati Hrvatskih šuma žalili oko te prodaje: "Ja sam ranije rekao da je na ovom sastanku u Karlovcu predsjednik Vlade vrlo ljuto, malo i previše, izričito rekao da o nikakvoj kupovini zgrade nema govora."

Na suđenju svom bivšem stranačkom šefu Bebić je tada posvjedočio da nije ništa znao o prodaji Fiolićeve zgrade državi po nerealno visokoj cijeni, sumnjivoj transakciji na kojoj je Sanader navodno zaradio 17 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.