Afera Honda: Vrh splitske policije na suđenju bivšem načelniku Policijske uprave

Foto: MUP

VRH SPLITSKE policije okupio se danas na početku disciplinskog postupka protiv donedavnog načelnika Policijske uprave Zorana Petričevića, koji je iznenadno smijenjen nakon što je obnašao dužnost svega godinu dana.

Petričevića pred disciplinskim sudom MUP-a stegovno gone zbog Honde Civic koju je bez odobrenja ministra Ranka Ostojića stavio na 24-satno raspolaganje načelniku Sektora kriminalističke policije Josipu Buljanu.

Obrana bez prigovora na iskaze načelnika

Danas je svjedočio i Buljan, ali i njegov prethodnik Ante Matković, a par riječi kazao je i aktualni v.d. načelnika Uprave Marko Srdarević, koji je na tu dužnost uskočio s mjesta Petričevićevog zamjenika.

Branitelj Zorana Petričevića, odvjetnik Vinko Ljubičić, zadovoljan je kako su o upotrebi službenog vozila svjedočili načelnici. Nije imao nikakvog prigovora na njihove iskaze te smatra da suđenje ide u dobrom smjeru i kako će dokazati da Petričević nije počinio nikakav propust, odnosno, oštetio državni proračun za nešto manje od 10 tisuća kuna, kako mu se stavlja na teret.

Što je zapravo Petričević "zgriješio"?

Svima u policiji, a i šire, jasno je da je afera Honda isforsirana kako bi se ispunila zakonska forma. Petričeviću je, kako smo već pisali, ponuđeno da sam ode, na što nije htio pristati pa se stegovni morao pokrenuti kako bi se opravdala smjena.

Razloge iznenadne smjene svakako treba tražiti u nečem drugom, moguće čak i u privođenju bivšeg dekana Borisa Buklijaša, koji je i ranije bio na meti zbog sumnjive obnove zgrade fakulteta pa se nije pronašlo dovoljno dokaza da ga se osumnjiči. Buklijaš je blizak SDP-u, odnosno, nekim osobama u stranci Zorana Milanovića pa je privođenje nakon toliko duge obrade bilo prvorazredno iznenađenje.

Petričeviću se zamjeralo i što mu se supruga zaposlila u gradskoj tvrtki Promet za vrijeme Kerumovog mandata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.