Abbott ostaje australski premijer: Tajnim glasanjem dobio potporu svojih Liberala

Foto: FAH

AUSTRALSKA Liberalna stranka dala je danas povjerenje premijeru Tonyju Abbottu čime je on ostao na mjestu predsjednika liberala i na funkciji šefa vlade.

Abbott, koji gubi potporu u svojoj stranci i u domaćoj javnosti, dobio je 61 posto glasova liberala.

"Liberalna stranka odlučila je glasovanjem o povjerenju i taj je problem sada iza nas", rekao je Abbott u televizijskom intervjuu.

Uputio je novi poziv na prekid "nejedinstva i nesigurnosti".

"Apsolutno smo odlučni raditi za vas koji ste glasovali za nas. Želimo prekinuti nejedinstvo i nesigurnost koji su uništili dvije laburističke vlade kako bismo vam pružili vladu koju zaslužujete", kazao je Tony Abbott. Na vlasti između 2007. i 2013. Laburistička stranka, koju potresaju interni sukobi, promijenila je dvaput premijera.

Abbott, na premijerskoj dužnosti od rujna 2013., pozvao je 102 liberalna zastupnika u Zastupničkom domu i u Senatu na tajno glasovanje danas ujutro.

Tako je preduhitrio nezadovoljnike koji su najavili glasovanje o povjerenju potkraj tjedna.

"Zadnja stvar koja Australiji u ovom času treba jesu nestabilnost i nesigurnost", istaknuo je Abbott na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Po anketi objavljenoj u nedjelju u medijima grupacije News Corporation, 55 posto Australaca je za promjenu premijera, 35 posto je protiv, a 10 posto nema o tome nikakvo mišljenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.