2,65 milijuna eura za razminiranje na području Karlovačke županije

SREDIŠNJA agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je kako je s Hrvatskim centrom za razminiranje potpisala ugovor vrijedan 2,65 milijuna eura za provedbu projekta "Razminiranje na ratom pogođenim područjima".

Ovim će se projektom u Karlovačkoj županiji u idućih godinu dana razminirati ukupno 2,7 četvornih kilometara minski sumnjivog područja.

Projekt se financira u sklopu IPA 2009 pretpristupnog programa Europske unije. Ukupna vrijednost je 2.653.333 eura, od čega EU daje 1.989.999,75 eura. Preostali dio financira se iz državnog proračuna.

Karlovačka županija ima 67,8 četvornih kilometara minski sumnjivog područja koje se proteže kroz 11 gradova i općina. Ovim projektom u idućih godinu dana, razminirat će se ukupno 2.653.333 četvorna metra na 3 različita područja u gradu Karlovcu, općini Barilović i Josipdol.

Inače, ovo nije jedini projekt razminiravanja koji sufinancira Europska unija. Pri kraju je provedba još jednog projekta razminiravanja 3,4 četvornih kilometra minski sumnjivih područja na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u vrijednosti od četiri milijuna eura.

EU je od 1998. godine do danas financirala je više od 70 projekata vrijednih više od 20,7 milijuna eura, a uklonjena je minska opasnost s područja većeg od 16 četvornih kilometara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.