Zvijezda Borussije usred borbe za titulu dogovorila prelazak u Bayern?

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA DORTMUND ostala je bez naslova prvaka Njemačke na veoma bolan način u posljednjem kolu Bundeslige. Na početku utakmice protiv Mainza imala je bod prednosti u odnosu na Bayern München, ali Bavarci su odradili svoj dio posla i svladali Köln, dok Borussia nije mogla do tri boda pred svojim navijačima.

Debakl na posljednjoj prepreci jako je pogodio prvotimce kluba iz Dortmunda i njihovog trenera Edina Terzića koji su zajedno plakali na terenu Westfalena, a sada će se neki od njih i oprostiti od Borussijinog žutog dresa. Među prvima na izlaznim vratima je Raphael Guerreiro.

Dogovarao prelazak za vrijeme borbe za titulu

Portugalski lijevi bek ima 29 godina, a iza njega su 224 nastupa za Borussiju za koju je zabio 40 i namjestio 50 golova. U sedam sezona u Njemačkoj osvojio je dva kupa i superkup. Ugovor mu istječe ovog ljeta i, prema pisanju njemačkog Bilda, neće ga obnavljati.

Guerreiro je jedan od najboljih bekova Europe, ali navijače će naročito zaboljeti to što je njegova buduća destinacija Bayern Munchen, sudeći prema pisanjima njemačkih medija. Za vrijeme napete borbe za titulu Portugalac je dogovarao prelazak u redove rivala i tako "izdao" klub. 

Odlazak se čini siguran i Bayern bi ga trebao predstaviti u bliskoj budućnosti. Nakon posljednjeg prvenstvenog kola Guerreiro se već oprostio s Terzićem, Hans-Joachimom Watzkeom i Sebastianom Kehlom, čelnim ljudima sportskog sektora kluba iz Dortmunda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.