Zvezda ide direktno u skupinu Lige prvaka, Bačka Topola kreće iz 3. pretkola

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages/PIXSELL

BAČKA TOPOLA završila je sezonu kao drugoplasirana momčad u srpskom prvenstvu te tako osigurala nastup u trećem pretkolu Lige prvaka. To znači da će sigurno igrati u Europi sljedeće sezone, a najgore što se može dogoditi je da upadne u grupnu fazu Europa lige. 

Crvena zvezda je osigurala izravan plasman u skupinu Lige prvaka, a do zadnjeg se kola nije znalo tko će uhvatiti drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Čukarički je pobijedio Radnički iz Niša 2:1, a Bačka Topola je remizirala s Vojvodinom 1:1.

Imali su tako na kraju Čukarički i Bačka Topola 75 bodova, no prvi put u povijesti je Bačka Topola ušla u kvalifikacije za Ligu prvaka zbog bolje gol-razlike. Čukarički će kao treći ući u kvalifikacije za Europa ligu, dok će Partizan i Vojvodina igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Partizan upao u krizu

Dok su svi na početku sezone očekivali da će drugo mjesto bez puno problema osvojiti Partizan, to se ipak nije dogodilo. Drugi beogradski klub proživio je užasno tešku sezonu, prepunu smjena i financijskih problema te revolta navijača, zbog čega je ostao bez šanse da se barem bori za Ligu prvaka.

Bačka Topola je smještena u Vojvodini i prema popisu stanovništva iz 2016. godine u njoj živi oko 30 tisuća ljudi. Najviše je Mađara, kojih ima preko 19 tisuća i čine većinu od preko 57 posto. Srba prema istom popisu u Bačkoj Topoli ima oko 10 tisuća, što čini približno 30 posto stanovništva.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.