Zvali su ga najgorim ugovorom NBA lige, a napokon je progovorio o krahu karijere

POČETKOM ovog desetljeća karijera Timofeja Mozgova išla je prema gore munjevitom brzinom. Centar Khimkija je s Rusijom osvojio europsku broncu u Litvi 2011., a iduće godine i olimpijsku u Londonu. Premda nikad nije bio na draftu, 2010. prelazi u New York Knickse, a njegova neobična američka avantura trajala je osam godina.

U prvih pet godina u NBA ligi promijenio je nekoliko klubova, bio je u Denveru, pa u Clevelandu, pa se jednu sezonu vratio u Khimki, a onda je u ljeto 2016. šokirao cijeli košarkaški svijet kad je na četiri godine u ugovoru teškom nevjerojatnih 64 milijuna dolara potpisao za Los Angeles Lakerse.

Tamo se nije naigrao, dobio je nadimak ''najgori ugovor u NBA ligi'', a nakon samo jedne sezone trejdan je u Brooklyn, gdje je odigrao samo 34 utakmice. Problemi s misterioznom ozljedom desne noge počeli su još dok je boravio u Clevelandu, a zbog velikih bolova, ne igra košarku posljednjih 18 mjeseci.

Za rusku televiziju Mozgov je objasnio što se dogodilo s njegovom karijerom.

''Problem s desnom nogom nije jednostavan. Ne radi se o napuknutom ligamentu, već o kombinaciji nekoliko problema. Došao sam do situacije kada nakon treninga doslovno ne mogu hodati, bol je bila nesnosna. Američko zdravstvo jedno je od najboljih na svijetu, ali nisu mi mogli pomoći. Sad sam u Rusiji, radim s jednim stručnjakom, osjećam se bolje i gajim nadu da ću se vratiti košarci već u idućoj sezoni'', rekao je Mozgov.

Kroz osmogodišnju karijeru u Americi čak je šest puta trejdan. Pored Cavsa, Lakersa i Netsa, igrao je i za Knickse, Nuggetse, Hornetse, a na kraju je bio član i Orlando Magica, no tamo zbog navedene ozljede nije zaigrao ni sekunde. Službeno je otpušten početkom srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.