Video: Vettel slavio u Monacu nakon ponovnog starta šest krugova prije kraja

SEBASTIEN VETTEL pobjednik je dramatične VN Monaca ispred Fernanda Alonsa i Jesona Buttona. Nijemac je tako ove nedjelje slavio i peti put ove sezone u šest odvoženih utrka.

U utrku je Vettel startao s prve pozicije, odnosno, dan prije je ostvario i već peti "pole position" u sezoni. I unatoč brojnim nesrećama na stazi, sudarima, dodirima bolida, Vettel je i kroz to prošao neokrznut, te sebi i svom Red Bull Renaultu donio novu lijepu, pobjedničku nedjelju.

Njegova prednost na vrhu ukupnog redoslijeda je već sada ogromna (ima 143 boda, odnosno, 58 više od drugoplasiranog Hamiltona) i iako je u ovom momentu zaista preuranjeno govoriti o konačnom scenariju, no iz trenutačnog kuta izgleda zbilja čudno da ga netko dostigne u sezoni kada posve dominira.

"Ovo je bila vožnja prvaka"

"Predivan si, ovo je bila vožnja prvaka", rekao je Vettelu preko momčadskog radija Christian Horner, šef njegove momčadi, Red Bull Renaulta.

Vettel je, pak, nakon nove sjajne vožnje poentirao:

"Stvarno je predivno imati savršeni bolid i u takvim uvjetima pobjeđivati. Ove je sezone sve savršeno. Naša priprema za utrke, taktika, bolid, moja vožnja, događanja na stazi. Svi zajedno uživamo na jednom prelijepom putu."

Petrov ozlijeđen u sudaru, utrka prekinuta na 15 minuta

Utrka je bila prekinuta u dva navrata. Šest krugova prije kraja su se upalila i crvena svjetla, te je utrka bila prekinuta na petnaestak minuta nakon što se Sutil zabio u ogradu te izazvao sudar Petrova, Hamiltona i Algersuarija. Petrova su teško izvuki iz automobila, a ozlijedio je noge i prevezen je u bolnicu.

Do kraja se ništa dramatično nije događalo, te je Vettel mogao proslaviti novi uspjeh, makar je vremenski za nijansu bio ispred drugog Alonsa iz Ferrarija i Buttona iz McLaren Mercedesa.

Mark Weber u posljednjih je šest krugova iskoristio situaciju i napravio najbrži krug utrke, a usput i prestigao odličnog Kobayashija te završio četvrti.

Iduća Velika nagrada se vozi 10. lipnja u Montrealu (Velika nagrada Kanade).

Perez još u bolnici, ali se vraća u Kanadi

Meksički F1 pilot Saubera Sergio Perez (21), koji je u subotu na kvalifikacijskom treningu za Veliku nagradu Monaka stradao u teškoj nesreći, i dalje se nalazi na bolničkom promatranju...

"Proveo je mirnu noć i tijekom dana proći će nove pretrage. FIA-ini liječnici pregledat će ga kasnije tijekom dana i odlučiti hoće li biti otpušten iz bolnice već danas ili sutra" – stoji u priopćenju Saubera.

Perez je prilikom nesreće zadobio ozljedu bedrenog mišića i potres mozga, ali je prošao bez težih ozljeda.

U međuvremenu se meksički "rookie" putem Twittera zahvalio svojim navijačima na podršci i rekao je kako očekuje da će se oporaviti na vrijeme za nastup na Velikoj nagradi Kanade koja je na rasporedu za dva tjedna.

 

Velika nagrada Monaca, rezultati:

1. Vettel (Red Bull Renault) 2:09.38.373

2. Alonso (Ferrari) +1.138

3. Button (McLaren Mercedes) +2.378

4. Webber (Red Bull Renault) +23.101

5. Kobayashi (Sauber) +26.916

6. Hamilton (McLaren Mercedes) +27.210

7. Sutil (Force India) +1 krug

8. Heidfeld (Renault) +1 krug

9. Barrichello (Williams-Cosworth) + 1 krug

10. Buemi (STR Ferrari) + 1 krug

...

 

Ukupni poredak vozača:

1. Vettel 143

2. Hamilton 85

3. Webber 79

4. Button 76

5. Alonso 69

...

 

Ukupni poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 222

2. McLaren-Mercedes 161

3. Ferrari 93

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.