Zakomplicirao se transfer hrvatskog golmana. Odbijena je ponuda od 5 milijuna eura

Foto: Profimedia

INSAJDER Gianluca di Marzio objavio je da se "zakomplicirao" transfer Dominika Kotarskog (24) iz PAOK-a u Genou. Genoa traži zamjenu za Josepa Martineza te joj je hrvatski golman prva opcija. Di Marzio tvrdi da je talijanski klub ponudio milijun eura za posudbu s obvezom otkupa na kraju sezone, kada bi PAOK-u isplatio još četiri milijuna eura, kao i pet posto od idućeg transfera.

Međutim, grčkom klubu to nije dovoljno, već traži deset milijuna eura. "Situacija s Kotarskim se zakomplicirala i Genoa bi mogla promijeniti plan", piše Di Marzio i objašnjava da bi se Genoa, ako propadne transfer Kotarskog, mogla okrenuti dovođenju Lea Romana (24) iz Mallorce.

Kotarski je sa 17 godina otišao iz Dinama u Ajax

Kotarski je dosad imao neobičan put u karijeri, onakav kakav često rezultira nestajanjem s nogometne mape svijeta. Bio je dio akademije Dinama, ali za prvu momčad nikada nije upisao službeni nastup, već je kao 17-godišnjak otišao u nizozemskog velikana Ajax. Dogodilo se to nakon U-17 Eura koji je održan u Hrvatskoj 2017., a na kojem je Kotarski bio najbolji pojedinac reprezentacije.

Za Ajax je to bilo dovoljno te ga je kupio za dva milijuna eura unatoč tome što je morao čekati do siječnja 2018. kako bi ga mogao registrirati. Ni ondje Kotarski nije dočekao nastup za prvu momčad, već je branio za mladu momčad i skupio 60 nastupa u toj kategoriji. U ljeto 2021. godine posudila ga je Gorica i tad je krenulo buđenje karijere.

Žele ga Inter, Augsburg, Southampton i Parma?

Za velikogoričkog prvoligaša skupio je 28 nastupa u godinu dana te je osam puta sačuvao mrežu čistom. Nakon isteka posudbe Gorica ga je trajno otkupila za milijun eura, ali to "trajno" se pretvorilo u doslovno jedan dan jer je odmah transferiran u PAOK za dvostruko veći iznos.

Za Kotarskog se ovaj potez pokazao odličnim. Za PAOK je upisao 93 nastupa u dvije sezone, okitio se naslovom prvaka Grčke i izborio poziv u reprezentaciju. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura, a u posljednje vrijeme pojavile su se glasine da ga žele Inter, Augsburg, Southampton i Parma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.