Zajec za Index priznao: Igrači su me izigrali, nakon ovog debakla bit ću još stroži!

NEDOPUSTIVO nonšalantan pristup nije se obio o glavu nogometašima Dinama u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Luka Koper imala je Modre na konopcima, ali nije uspjela u posljednjih 12 minuta s igračem više zabiti pogodak kojim bi uništila hrvatskog prvaka. U doslovnom smislu, jer poznato je kakav bi potres u Maksimirskoj 128 izazvalo izostajanje iz skupina Europa lige samo u jednoj sezoni. Grupno natjecanje Lige prvaka u ovom kontekstu nećemo spominjati.

> Baci Dinamo da se igramo: Europski Šerif kojem Dinamo iz Gorice ne može biti niti "zamjenik"

> Video - Dinamovci zaslužili šamarčinu: "Moramo se zapitati ima li sve ovo smisla"

> Mamić pobjegao, a Barišić prijeti kaznama: "Navijači, oprostite nam!"

Poslije 5:1 u prvoj utakmici svi su u Dinamu bili uvjereni u prolazak, pa tako i Velimir Zajec koji nije putovao s momčadi u Sloveniju. Zeko se odlučio uživo pogledati okršaj Dinama Tirane i Sheriffa, a na koncu je strepio za prolazak. Kako je u razgovoru za Index objasnio, nije mogao ni zamisliti da će njegovi igrači tako podbaciti.

"Pali smo pod utjecaj medijske i navijačke euforije"

"Moj odlazak u Tiranu značio je da vjerujem svojim igračima i da imam maksimalno povjerenje u njih. Izigrali su me i sigurno ću nakon ovoga biti još stroži u odnosu s njima", rekao nam je Zajec koji prvotimce smatra glavnima, zanimljivo, ne i jedinim odgovornima, za velikih 3:0 u Novoj Gorici:

"Nakon uvjerljive pobjede prije tjedan dana podcijenili smo protivnika, pali smo pod utjecaj euforije koja je dolazila iz medijskih i navijačkih krugova. Ušli smo dosta slabo u utakmicu, što nije nimalo fer ni sportski. Ja osobno svaki trening, svaku utakmicu želim pobijediti i očito ću to morati prenijeti na igrače."

"Neću nakon ovoga pričati o Sheriffu, slijedi nam Dragovoljac"

Zbog neugodnog poraza od Kopra, Zajec je tek u kratkim crtama istaknuo ono što je vidio u Tirani: "Lako je Dinamo mogao u finišu utakmice zabiti drugi gol i proći dalje, igrali su izuzetno agresivno, ali Sheriff je znao odgovoriti. Sve u svemu, Moldavci su zasluženo prošli, bolja su ekipa od Albanaca, ali ne bih htio govoriti o njihovim slabostima i dobrim stvarima dok su svježa sjećanja na sinoćnji debakl. Tek poslije Dragovoljca možemo o Sheriffu, jer očito je da ćemo morati od utakmice do utakmice ići, drukčije neće funkcionirati", zaključio je Zajec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.